RAUTAVAN RATKAISUT

Kävelykeskusta ja autoilu eivät ole vastakohtia

Haluan, että Helsingissä on hyvä kulkea kaikilla mahdollisilla liikkumismuodoilla. Elinvoimainen kaupunki tarjoaa mahdollisuudet autoiluun, kävelyyn, pyöräilyyn ja toimivaan joukkoliikenteeseen. HSL:n hallituksen puheenjohtajana olen huomannut, että liikenne on kokonaisuus, ei taistelukenttä. Sujuva liikenne on ympäristöystävällistä ja huomioi kaupunkilaisten erilaiset elämäntyylit.

Fiksu talous on ympäristön paras kaveri

Rakentaminen, liikenne ja energiaratkaisut ovat merkittäviä myös ympäristön kannalta. Kaupungin talouden on oltava kunnossa, jotta valintoja tehdessä voidaan valita myös ympäristölle paras ratkaisu. Kestävä talous mahdollistaa kestävät ratkaisut. Ilmastonmuutos on globaali kysymys, mutta konkreettiset teot tehdään kaupungeissa.

Olen Risto Rautava, Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas Helsingissä. Olen asiantuntijayrittäjä sekä aiemmin urallani palvellut upseerina Suomen puolustusvoimissa. Nykyisiin luottamustoimiini kuuluvat muun muassa HSL:n hallituksen puheenjohtajuus, Terhosäätiön hallintoneuvoston puheenjohtajuus sekä Kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtajuus.

Minulla on pitkä kokemus Helsingin kaupungista ja kaupunkipolitiikasta. Olen toiminut valtuutettuna vuodesta 2001 ja toiminut muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja kaupunkisuunnittelun parissa.

 

Helsinki on minulle rakas koti, jonka eteen haluan jatkossakin tehdä töitä. Olen ehdolla kevään 2021 kuntavaaleissa. Alla on vaaliteemani, niin sanotut Rautavan ratkaisut, joilla voimme kehittää rakasta Helsinkiämme entistä paremmaksi paikaksi meille kaikille.

Turvallisuus kasvattaa luottamusta tulevaan

Turvallinen kaupunki toimii myös poikkeusoloissa. Esimerkiksi pandemia-aikana olemme tehneet Helsingissä merkittäviä ratkaisuja kaupunkilaisten turvallisuuden takaamiseksi. Viimeisen vuoden aikana olemme huomanneet, että olosuhteet voivat muuttua nopeasti. Helsinki tarvitsee omat puolustajansa Santahaminassa. Tämä on minulle upseerina itsestäänselvyys.

Kaikille paras Helsinki rakennetaan yhteistyöllä

Kaupunkipolitiikassakaan yksin ei pääse pitkälle. Kun Helsinkiin suunnitellaan uutta, minulla on tapana käydä paikalla ja tavata asukkaita. Kaupunkilaisten on oltava mukana kaupunkimme suunnittelussa. Lisäksi uskon, että yksityisten yritysten resurssit ja osaaminen täydentävät kumppanina kaupungin toimintaa.